Sempozyuma Davet

Geleneksel olarak iki yılda bir Kil Bilimleri Derneği’nin katkılarıyla farklı üniversitelerin ev sahipliğinde düzenlenen 18. Ulusal Kil Sempozyumu (Kil’2019 KÜ Kocaeli) Kocaeli Üniversitesi öncülüğünde 25-28 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Geçen 36 yıl içinde düzenlenen on sekiz ulusal kil sempozyumlarının sürekliliğini Kil Bilimleri Derneği güvence altına almış bulunmaktadır.

2019 yılından itibaren Türkiye ile birlikte tüm dünyamızı etkileyen Covid-19 pandemi koşulları nedeniyle ve KBD ile CMS işbirliğinde 2021 yılında düzenlenmesi planlanan AIPEA 17. ICC İstanbul Konferansı’nın 12-16 Temmuz 2022 tarihine ertelenmesi üzerine 19. Ulusal Kil Sempozyumu’nun  2023 yılında  yapılması zorunluğu doğmuştur.

Kil Bilimleri Derneği’nin katkılarıyla Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin 19. Ulusal Kil Sempozyumu’na (Kil’2023 ESTÜ Eskişehir) ev sahipliği yapacağını duyurmaktan memnuniyet duyarız.

Eskişehir, kil, sepiyolit/lületaşı, bor ve diğer hammadde potansiyeli yanı sıra, hareketli sosyal hayatı, zengin kültürü, genç öğrenci nüfusu, müzeleri, heykelleri, ferah ve temiz caddeleri, kaplıcaları, modern parkları ile birçok güzelliği bir arada bulunduran ve uygar bir yaşam denince akla gelen üniversite şehirlerinden birisidir. İster teknelerle gezebileceğiniz ister köprü ve etrafındaki parklarında keyifli yürüyüşler yapabileceğiniz Porsuk Nehri ile ayrılmış olan Eskişehir, kültürel açıdan oldukça zengin olup şehir içi ulaşımı kolaydır. Eskişehir’e konumundan dolayı karayolu, demiryolu ve havayolu ile ulaşım oldukça kolaydır.

Kil’2023 bilimsel programı, kil ve kil mineralleri ile ilgili araştırmalarını yürüten farklı disiplinlerden bilim insanlarını ve kil endüstrisi çalışanlarını bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Çağrılı konuşmacılar ile sözlü ve poster sunumları içeren oturumlardan oluşacaktır. Ek olarak, sempozyumun son günü, Eskişehir’deki kil ve/veya bor yataklarına teknik gezi düzenlenecektir. Ayrıca, tarihi ve kültürel yerlerin ziyareti gibi aktiviteleri içeren sosyal bir programı da kapsayacaktır.

Sempozyum kitapçığı, genişletilmiş özetleri içeren ve ISBN numarası alınarak yayınlanacaktır. Ayrıca, sunulan bildirilerin hakemli dergilerde veya özel sayılarda yayınlanması planlanmaktadır.

Kil bilimi; jeoloji, malzeme bilimi, fizik, kimya, sanat, ziraat, mühendislik, seramik ve sağlık bilimleri gibi pek çok farklı disiplinlerde gerçekleştirilen çalışmalara konu olmaktadır. Geniş bir çalışma yelpazesine sahip olan kil bilimi ile ilgili bilimsel iletişimin sağlanması ve araştırmaların paylaşılabilmesi amacıyla, sizleri Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümünde Düzenleme Kurulu adına Eskişehir’de ağırlamaktan ve 19. Ulusal Kil Sempozyumu’na davet etmekten büyük onur duyarız.

 

Düzenleme Kurulu adına

Prof. Dr. Sedef DİKMEN
19.Ulusal Kil Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı

Sempozyum Hakkında